דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוקת שמחה אוכלת בכפית

חשיבות פרוביוטיקה לתינוקות

תזונה טבעית מספקת לתינוק סביבה עשירה בחיידקי ביו החשובים להבשלת מערכת העיכול, לאיזון הרכב החיידקים במעי ולההגנה הטבעית שלו.

נדמה שהיום אין מי שלא שמע על רכיב הביו- פרוביוטיקה הנמצאת באופן טבעי בגופנו ובעיקר במערכת העיכול שלנו, ועל ההשפעות החיוביות שלה. מרתק לחשוב שלמעשה גופנו מהווה מעין "כלי קיבול" לחיידקים המצויים בו ושכמותם גדולה פי 10 ממספר התאים שבו! אוכלוסיית החיידקים האנושית  מתחילה להיווצר במערכת העיכול כבר בשבוע הראשון לחיינו ומושפעת מאופן הלידה (רגילה או ניתוח קיסרי) ומתזונת התינוק (תזונה טבעית או תחליף חלב-תמ"ל).

מחקרים מצאו כי כבר בתוך שבוע מהלידה תינוק הניזון בתזונה טבעית מפתח אוכלוסיה שונה של חיידקים במעיו ועשירה יותר בחיידקים פרוביוטיים לעומת תינוק הניזון מתחליף חלב-תמ"ל, מכיוון שחיידקים פרוביוטיים מצויים בחלב אם. מכאן החשיבות לרכיב הביו בתחליף החלב-תרכובת מזון לתינוק (תמ"ל)

בחודשי החיים הראשונים מתפתחות מערכות רבות בגוף התינוק ובהן מערכת העיכול ומערכת החיסון ולפרוביוטיקה יש תפקיד מפתח בהתפתחות שלהם. המחקר המקיף של השנים האחרונות הוכיח שורה של השפעות מיטיבות נוספות לנוכחות חיידקים פרוביוטיים במערכת העיכול של התינוק כמו: יצירת ויטמינים, מניעה וקיצור תחלואה במערכת העיכול, הפחתת משך הבכי בתינוקות עם קוליק ואף  מניעת השמנה.

במחקר מקיף שנערך בישראל בקרב תינוקות בריאים השוהים במעונות יום. במחקר נמצא כי רכיב ביו בתמ"ל סייע להפחתה בשכיחות שלשולים וחום בקרב תינוקות.

תינוק שוכב על בטנו וצוחק