דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

היוגורט של רומי

שם האם: הראלה הלוי
שם הילד: רומי

מצרכים:

1 תפוח עץ אדום (עדיף מקולף), 1 תמר מקולף, 1 כפית ממרח שקדים, 3 כפות יוגורט עיזים (כל יוגורט לבן חלק זה בסדר). אם אין תמר אפשר להוסיף אגס.

אופן ההכנה:

מגרדים תפוח עץ, חותכים את התמר דק, מוסיפים ממרח שקדים ואת יוגורט העיזים ומערבבים. אם השתמשתם באגס מגרדים גם אותו, זה מוציא מיץ טעים שאותו מערבבים עם היוגורט.

הערות:

המתכון שלי מיועד לתינוק מ-6 עד 8 חודשים. כיצד אתן לתינוק שלי חמוציות ללא תוספת סוכר? אפשר לבשל במים עם קצת קורנפלור להסמכה, אבל עדיין צריך קצת סוכר כי חמוציות נורא חמוצות (כמה מפתיע). לכן מוטלת עליי המשימה למצוא דרך להגיש לקטנצ'יק שלי חמוציות כאשר יש להן "גוף" וכאשר הן ממותקות בצורה טבעית. בננה היא הפתרון המתאים. בננה מרוסקת תתן אחלה "גוף" לחמוציות שלי ותעניק למחית מתיקות נעימה.
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1848739
לידע כללי: חמוציות אינן נמנות עם קבוצת התותים והפטל אשר אינם מומלצים לתינוקות עד גיל שנה. פירות קפואים לעתים עדיפים יותר מאשר פירות שלא נמכרו בעונתם הטבעית או פירות אשר נשמרו יותר משלושה ימים במקרר. לרוב פירות קפואים עוברים את הליך ההקפאה זמן קצר לאחר שנקטפו ושומרים אפוא על מרבית הוויטמינים.

אחרי שהמחית מוכנה כדאי לטעום אותה כדי לדעת האם היא לא חמוצה מדיי. קיבת התינוקות רגישה ועדינה מאוד בגיל הזה וחמיצות יתר עלולה לגרום לאי נוחות אצל התינוק. את המחית שנשארה עם הקליפות אפשר לזרוק (אבל לא כדאי), אבל אפשר גם להוסיף לדייסת קוואקר למשל, ואז המחית הזאת תתרכך ותהיה קלה לבליעה. למעשה כמות גדולה של הוויטמינים נמצאת לרוב בקליפת הפרי/הירק, לכן אפשר למצוא שימוש גם למחית עם קליפות החמוציות אשר נשארו לאחר סינון. בתיאבון לקטנטנים!

כוס יוגורט ופירות יער
{**}