דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

מרק אפונה עם בשר

שם האם: שרית פרידמן
שם הילד: רווה נתנאל

מצרכים:

3 כפות שמן לטיגון, 2 בצלים קצוצים, 2 שיני שום, 1 כרישה פרוסה לטבעות, בשר גולש/נתח כל שהוא שמתאים גם לצלי, חתוך לקוביות, 500 גר' אפונה קפואה, 1/2 כוס עדשים חומות (מומלץ להשרות במים לפחות שעה קודם), 1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנות, 2 גזרים, 10 כוסות מים, 2 כפות גדושות אבקת מרק עוף, מלח, פלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:

מחממים בסיר בינוני עד עמוק את השמן. מזהיבים את הבצל והשום. סוגרים את הבשר בטיגון מכל צדדיו. מוסיפים את האפונה, תפוח אדמה, גזר, עדשים ואת המים. מבשלים עד לריכוך הגזר והבשר. מעבירים לבלנדר או מרסקים במעבד מזון ידני עד לקבלת מרקם חלק ומתאים ביותר לילדכם. רווה שלי מאד אוהב את המתכון. בהצלחה.

הערות:

מוסיפים נוזלים לסיר לפי השלב שבו נמצא הילד. בהתחלה מוסיפים הרבה נוזלים כדי שהמרק יהיה דליל יחסית וככל שהילד גדול יותר מוסיפים פחות נוזלים כך שמתקבל מרק סמיך יותר. כמה טיפים: לילדים מעל גיל חצי שנה אפשר לבשל בנפרד את הפסטה נקודות של מטרנה ובהגשה מוסיפים 1 כפית של פסטה מוכנה לתוך המרק זה פשוט מעולה. טיפ נוסף: להכין את המתכון בכמות של פי 4 ולהגיש לכל בני הבית. מרק פשוט מעולה וטעים. בתיאבון.

תרמילי אפונה ירוקה
{**}