דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

מרק עדשים ירוקות טחינה וירקות שורש

שם האם: ליאת קולנברג
שם הילד: בר

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ, 2 גזרים קצוצים, 1 סלרי עלים קצוץ עם הגבעול, 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות, 1 כוס פטרוזיליה קצוצה, 2 שיני שום, 1/2 ק"ג עדשים ירוקות מושרות ללילה, מלח ופלפל לפי טעם, שמן זית, 1 כוס טחינה גולמית.

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר גדול את הבצל, הגזר ואת שיני השום על אש קטנה, כ-1/4 שעה עד להזהבה. מוסיפים את הסלרי ואת שורש הפטרוזיליה וממשיכים לטגן עוד 5 דקות. מוסיפים את העדשים וממשיכים לאדות (הירקות כבר שחררו מעט נוזלים) תוך כדי ערבוב. מוסיפים כ-3 ליטר מים (בערך פי 2 מכמות המצרכים שכבר נמצאים בסיר). אפשר להוסיף אבקת מרק עוף או נוזל של מרק עוף אמיתי למשקיעניות. מבשלים כשעה עד לריכוך מוחלט של כל המרכיבים. מתבלים במלח, פלפל (מלח עוצר בישול של קטניות, לכן אסור להוסיף אותו בהתחלה!) לפי הטעם ובמעט כמון למי שאוהב. מוסיפים את הטחינה והפטרוזיליה. מכבים את האש וטוחנים לאחר שמעט התקרר (אם רוצים יותר סמיך, מוסיפים עוד טחינה, אם רוצים דליל יותר מוסיפים עוד מים). בתיאבון!

הערות:

המתכון שלי מיועדים לתינוק מ-6 עד 8 חודשים.
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1846584

מרק עדשים ירוקות וטחינה
{**}