דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

“קומפוט” תפוחים תוצרת בית

שם האם: טל ויינשל
שם הילד: יונתן גלבוע

מצרכים:

2-3 תפוחי עץ, מים.

אופן ההכנה:

מקלפים 2-3 תפוחי עץ גדולים (רצוי תפוחי גרנד ירוקים חמוצים וגדולים). חותכים לחתיכות גדולות יחסית, 6-8 חתיכות לתפוח. שמים בסיר את חלקי התפוח במעט מאוד מים. חשוב לא לכסות את התפוחים במים. על המים להגיע לגובה 1/3 מגובה התפוחים בסיר. סוגרים במכסה ומבשלים על אש בינונית/קטנה. לאחר 15-10 דקות פותחים את המכסה, ממשיכים לבשל ונותנים כמעט לכל המים להתאדות. אם חסרים מים אפשר להוסיף קצת. בודקים בעזרת מזלג שהתפוחים רכים ומוכנים למעיכה ודואגים שיישארו מעט מים בקרקעית. מרסקים במועך של פירה. אם זה חמוץ מדיי לטעמכם אפשר להוסיף קצת סוכר (1/2 כפית). אפשר לאכול קר או חם לפי החשק. ניתן לאכסן בצנצנת גרבר או בצנצנת ריבה לפי הכמות. שדרוג: אם יש לכם אגס תכניסו גם אותו למסיבה. הוא יתן לכל העסק מתיקות נהדרת. בתיאבון! הערות:אתם זוכים לקבל מתכון של סבתא בתה, הסבתא הכי אלופה בעולם. האמת היא שבמקור הקומפוט בכלל לא מיועד לתינוקות אלא לגדולים בתור קינוח של אחרי הארוחה. אחרי שיונתן נולד, סבתא (שלי) בתה הגיעה להראות לי איך מגדלים ילדים ולימדה אותי להכין את קומפוט תפוחי העץ הכי טעים שיש.

הערות:

זה מתכון בקלי קלות שלוקח 5 דקות להכין ואין ילד שלא אוהב את זה. הילדים שלי מתים על זה ואחר כך רצים מסביב לבית מהמרץ שהם קיבלו מהשוקולד... זהירות, לא כדאי לתת להם את העוגיות בערב... עד כמה שזכור לי זה מתכון של אודטה דנין.

קומפוט תפוחים
{**}