דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

בולונז לילדים שגם מבוגרים אוהבים

שם האם: קארין ישראל
שם הילד: אלמוג

מצרכים:

1/2 ק"ג בשר טחון, רסק עגבניות, 1 בצל, 5-3 שיני שום, 2 גזרים קלופים, שמן.

אופן ההכנה:

טוחנים במעבד מזון (אם אין מעבד מזון אפשר לגרד בפומפייה) את הירקות. בסיר רחב או במחבת מחממים שמן. כעבור כדקה מוסיפים את הגזר, הבצל והשום ומטגנים עד שיזהיבו, תוך ערבוב תמידי. מוסיפים את הבשר. בעזרת כף עץ מפוררים ומטגנים את הבשר מכל הצדדים. מערבבים את רסק העגבניות עם כוס מים ומוסיפים לסיר. מוסיפים תבלינים, טועמים ומתקנים את הטעם במידת הצורך. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15-10 דקות עד שהרוטב הופך לסמיך. מדי פעם מערבבים בכף עץ. אם הרוטב סמיך מדיי מדללים בעוד כוס מים. אפשר להגיש את הרוטב עם פסטה, או להכניס לתוך לזניה.

הערות:

זה טעים בטירוף, בריא במיוחד והילד יהנה מכל רגע!!!

צלחת פסטה בולונז
{**}