דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

בורגול בולנז

שם הילד: נהואן ליבסמן

מצרכים:

1 כף שמן זית, 1 בצל קטן קצוץ, 2 שיני שום קצוץ, 1 גזר חתוך לקוביות קטנות 1/2 קופסת עגבניות מרוסקות, 1 כף רסק עגבניות, 1 כוס מים, 250 גר' בשר טחון, תבלינים: 1/2 כפית כמון, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כוס בורגול.

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית, שמים לפי הסדר בצל 2 דקות, שום 2 דקות ואז את הירקות שהקטנטנים אוהבים (מלבד הגזר אפשר להוסיף פלפל בכל צבע), לבסוף מוסיפים את הבשר, התבלינים, העגבניות והמים. מבשלים הכול 1/2 שעה על אש נמוכה. אחרי שהכול רתח, מבשלים את הבורגול בנפרד לפי ההוראות שעל השקית (פשוט שמים את הבורגול במים רותחים ומחכים שיתבשל כמו פסטה) ועכשיו היצירתיות. איך להגיש?? בקערה שקופה שמים בשכבות ואז להפוך על צלחת כמו מגדל. אפשר לעשות פרצוף שהבסיס זה בורגול, ושאר חלקי הפנים יוצרים מהבולונז. האפרוח שלי אוהבת שאני שמה את הבולונז בתוך גומה שעשיתי בבורגול ואז היא עושה סלט אחד גדול שנכנס לפה בהנאה.

פסטה עם בשר
{**}