דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

דג אפוי עם ירקות

שם האם: אירה חסן
שם הילד: רני

מצרכים:

פילה דג (אני לוקחת דג אמנון ארוז בחתיכות קטנות) בערך 200 גר', 1 קישוא, 1 גזר, 1 תפוחי אדמה, 1 בצל קטן, 1 שן שום, 1 עגבנייה בשלה, 1 כפית רסק עגבניות, שמיר/פטרוזיליה, מלח, פלפל. אפשר להוסיף כל ירק שאוהבים

אופן ההכנה:

מפרידים את העור מהפילה ושוטפים. במחבת קטנה מטגנים את הבצל עם השום, מוסיפים את העגבנייה החתוכה, רסק עגבניות, מלח, פלפל, שמיר/פטרוזיליה וקצת מים. מכסים ומבשלים עד שהרוטב סמיך במקצת. בינתיים מבשלים את הירקות במים או מאדים אותם. מסדרים בתבנית קטנה חסינת אש את הירקות ורצועות הדג ויוצקים את הרוטב מלמעלה. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.

הערות:

מנה טעימה, לא קשה להכנה ומכילה המון דברים טעימים ובריאים. הכי חשוב: מתאימה לגדולים ולקטנטנים ואין צורך לבשל בנפרד לכל אחד.

דג וירקות
{**}