דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

המתכון המנצח אצלנו בבית

שם האם: אסנת בוהדנה
שם הילד: גל

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ, 1 חציל גדול עדיף ללא גרעינים חתוך לקוביות גדולות, 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות, 200 גר' חזה עוף חתוך לקוביות קטנות או לרצועות דקות, 1 כפית שמן, מלח לפי הטעם, פלפל לפי הטעם (לילדים שאוהבים עשבים – כדאי להוסיף שמיר או פטרוזיליה). ניתן לטגן גם רצועות פלפל אדום יחד עם הבצל כדי לשדרג את המנה.

אופן ההכנה:

מחממים מחבת ובו 1 כפית שמן. מטגנים את הבצל עד להזהבה (אם מוסיפים גמבה למתכון זה השלב להוסיף אותה), מוסיפים את קוביות העגבנייה ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מוסיפים את קוביות החציל ומערבבים. מוסיפים בין כוס לכוס וחצי מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים מתמעטים מאוד. מכניסים את חזה העוף (ואת עשבי התיבול אם בחרתם לעשות כך) ומבשלים עוד כ-5 דקות ומסירים מהאש. התבשיל מקבל צבע חום יפה ועסיסי. באחריות!!!! התוספת יכולה להיות פתיתים. לדעתי לא צריך שום דבר, זה מעולה כך! תיהנו ותספרו איך יצא לכם.

חזה עוף וירקות
{**}