דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

לביבות בשר וירקות

שם האם: הדס גולדנשטיין
שם הילד: נועם

מצרכים:

2 תפוחי אדמה קטנים, 1/2 בטטה, 1 גזר, 1 קישוא, 150 גר' בשר טחון (אפשר לשלב הודו ובקר), 2 כפות פירורי לחם, 1 ביצה, 2 כפות טחינה גולמית, מלח.

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה חצי בישול. מגרדים על פומפייה דקה את תפוחי האדמה, את הבטטה, הגזר והקישוא. סוחטים את הנוזלים המיותרים. מוסיפים את הבשר הטחון, פירורי הלחם, הביצה והטחינה, מערבבים היטב, מוסיפים מעט מלח. אפשר להכין לביבות ולהניח על תבנית אפייה, לאפות בחום של 170 מעלות צלזיוס עד שהן אפויות ( בערך 30-20 דקות). אפשר גם לטגן אותן במחבת. בשתי הדרכים זה יוצא מעולה, כמובן שעדיף בתנור. בתיאבון.

לביבות ממולאות בשר וירקות
{**}