דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

מתכון לקוסקוס וקציצות בשר עם ירקות

שם האם: מיטל פרץ
שם הילד: אוריין

מצרכים:

2 גזרים, 2 תפוחי אדמה בינוניים, 2 קישואים, כמה חתיכות סלרי, דלעת, בטטה, פרחי כרובית, כרוב, בצל בינוני, שוקי עוף, מלח, פלפל שחור, 1 כף רסק עגבניות, אבקת מרק עוף, מעט פפריקה, קומץ כורכום וחצי מקל של קינמון.

אופן ההכנה:

לתוך סיר בינוני יוצקים מעט שמן, מטגנים מעט את הבצל עד להזהבה ומתחילים להוסיף לאט ובהדרגה את הירקות לפי זמן הבישול שנדרש להם. כאשר כל הירקות בתוך הסיר מוסיפים מעט מים ואז סוגרים את המכסה. מאדים מעט את הירקות ולאחר כמה דקות מוסיפים מים פושרים (יותר ממחצית גובה הסיר) ולאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומתבלים. מוסיפים את שוקי העוף ומבשלים על אש נמוכה. בעדה הטוניסאית ליד הקוסקוס נהוג לאכול קציצות טעימות הנקראות "מחשי". הן עשויות מבשר טחון ומירקות.

הערות:

זאת ארוחה שכולם אוהבים! גם הגדולים וגם הקטנים! גם טעימה וגם מזינה ויש בה את כל מה שצריכים! אפשר להכין קוסקוס ביתי (קצת מורכב) אבל גם הקוסקוס המוכן טעים מאוד אם מכינים לפי ההוראות, זה קל ופשוט להכנה וחוסך הרבה זמן

קוסקוס וירקות
{**}