דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

מתכון לקציצות טעימות ורכות

שם האם: חגית סלימי
שם הילד: גיל

מצרכים:

250 גר' בשר עוף/הודו טחון, 250 גר' בקר טחון, 1 בצל מגורד, 1 קישוא מגורד, 1 תפוח אדמה מגורד, 1 ביצה, 1 שן שום כתושה, פטרוזיליה קצוצה דק דק, מלח ופלפל לפי הטעם.
מצרכים לרוטב:
כף פפריקה, רסק עגבניות קטן, מעט מלח, 1 כפית סוכר (או כף קטשופ).

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים, נותנים לתערובת "לנוח " במקרר לחצי שעה. יוצרים קציצות קטנות. אפשר לטגן או לבשל ברוטב אדום. אם רוצים עם רוטב.
אופן הכנת הרוטב:
יוצקים לסיר רחב מעט שמן, מוסיפים את הפפריקה, רסק קטן, מעט מלח וסוכר. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מרתיחים ומניחים את הקציצות בפנים (הקציצות צריכות להיות מכוסות עד לגובה של 3/4 בערך). אני מפזרת מעל הקציצות שעועית ירוקה או גזר גמדי קפוא. מבשלים על אש קטנה כ-40 דקות או עד שהרוטב מצטמצם מעט. אנחנו אוהבים עם אורז לבן. בתיאבו

קציצות בשר וקטשופ
{**}