דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

ספגטי בולונז לקטנטנים ולגדולים

שם האם: שרון מגריסו
שם הילד: אור

מצרכים:

1 חבילת ספגטי מבושל, לפעוטות רצוי להשתמש בפסטה מאמי מבושלת, ירקות לפי בחירה. אני מעדיפה: 2 גזרים, 1 גמבה, 1 בצל, 6-5 עגבניות (אפשר להשתמש גם בעגבניות מרוסקות מוכנות בקופסה), עשבי תיבול לפי הטעם. מומלץ: בזיליקום, רוזמרין ואורגנו, 2 כפות שמן זית, 1/2 ק"ג בשר טחון, אפשר להוסיף גם הודו טחון (בריא מאוד לקטנטנים), תבלינים: מלח, פלפל ומעט כמון. לגדולים אפשר לשדרג עם מעט יין אדום.

אופן ההכנה:

מטגנים את הבשר הטחון בשמן עד שצבעו אינו אדום והוא מבושל, מוסיפים את הירקות (לפעוטות מומלץ לרסק בבלנדר או בפומפייה בהתאם לגיל), מטגנים הכול תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את העגבניות, עשבי התיבול והתבלינים. אפשר להוסיף גם את היין. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה (מומלץ לערבב מדי פעם). לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-1/2 שעה. שמים את הרוטב על הפסטה המוכנה.

הערות:

יש לי תינוק מקסים בן 8 חודשים שכנראה נמאס לו מהמרק, אז החלטתי להכניס את המרק לקציצות. המתכון גם בריא, גם מזין ובהחלט משביע. לארוחה ממש מושלמת מגישים עם פסטה ורוטב לפסטה. הילד ישבע וייהנה ואנחנו נהיה שקטים שנתנו לו את הטוב ביותר.

ספגטי בולונז
{**}