דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

עוף ואורז בלימון ותפוזים

שם האם: נינה קורנפלד
שם הילד: יהונתן

מצרכים:

מצרכים ל-4 שוקיים:
4 שוקיים, מיץ מלימון שלם, מיץ מתפוז שלם, 1 קוביית כוסברה קפואה, 1 קוביית פטרוזיליה קפואה, 5 כפות אורז פרסי, 1 שן שום כתושה, מלח לפי הטעם.
מצרכים למחית:
לצד המנה הכנתי גם מחית: 1 שומר, 1 קישוא , 1 קוביית פטרוזיליה קפואה, 1 קוביית שמיר קפוא, מיץ מ-1/2 לימון, קורט מלח.

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:
שמים מעט שמן זית בסיר ומטגנים מעט את השוקיים רק כדי לסגור אותן מעט. מוסיפים מיץ לימון, מיץ תפוזים ומים שיכסו 3/4 מגובה השוקיים. מוסיפים שום, בזיליקום, פטרוזיליה ומעט מלח, מערבבים היטב, מכסים ומרתיחים. מבשלים על אש נמוכה כ-1/2 שעה. מוסיפים 5 כפות אורז לתוך הנוזלים ומערבבים בזהירות. מבשלים בסיר מכוסה עוד 1/2 שעה, עד שהעוף מתפרק מהעצם והאורז סופג נוזלים ונהיה דייסתי. מדי פעם מוסיפים עוד מעט מים לפי הצורך (שלא יישרף בתחתית) ומערבבים היטב.
אופן הכנת המחית:
שוטפים היטב את השומר והקישוא, חותכים ומבשלים במים, מוסיפים מיץ לימון ומלח עד שהקישוא רך. מוציאים את השומר והקישוא וטוחנים עם מעט מהמים בבלנדר למחית חלקה. מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר ומערבבים היטב. אפשר לשים את המחית בצד, או כמו שאני עשיתי – פשוט שפכתי את המחית על מנת האורז והעוף וזה התמזג בצורה לימונית ונפלאה ביחד (ולכל מי שתוהה אם הקטנים יאהבו טעם חמצמץ, קטני שלנו לא השאיר אפילו גרגר אורז אחד בצלחת..)

אורז צהוב ירקות ולימונים
{**}