דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

עוף עם אורז ופירות יבשים

שם האם: רויטל כבוד-ברוך
שם הילד: אור

מצרכים:

8 ירכיים של עוף, בצל פרוס לעיגולים, 1 וחצי כוסות אורז, דלעת מרוסקת בפומפייה עבה (בערך כוס), עגבנייה קצוצה דק, 1/4 כוס שזיפים קצוצים, 1/4 כוס צימוקים קצוצים, 1/3 כוס משמשים קצוצים, שמן זית, מלח, פלפל, סוכר (בערך כפית שטוחה), פלפל אנגלי וקינמון.

אופן ההכנה:

מערבבים את האורז, הדלעת, העגבנייה, הפירות היבשים, המלח, הפלפל והתבלינים עם 1/4 כוס שמן זית. בינתיים בסיר גדול מחממים שמן ומטגנים את הבצל עם הסוכר עד שהבצל נהיה שקוף ורך. שמים את העוף על הבצל ומטגנים עד שישחים קצת (את העוף לשים עם העור למטה). לאחר שהעוף השחים קצת שמים את תערובת האורז מעל העוף, ממלאים מים עד כיסוי האורז. כשזה רותח מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים על האש הנמוכה ביותר בין שעתיים ל-4 שעות (כמה שיותר התבשיל יוצא רך וטעים).

עוף שלם אורז
{**}