דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

פתיתים בולונז של מטרנה

שם האם: גלית אלפסי
שם הילד: שהם

מצרכים:

200 גר' בשר שווארמה טחון, 3 עגבניות מקולפות מגוררות בפומפייה, גזרים מגוררים בפומפייה, 2 קישואים מגוררים בפומפייה, 1 מקל סלרי נקי משערות, 3 בצלצלי שאלוט, 1 שן שום כתושה, 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל שחור (מעט), פפריקה מתוקה, כמון, ציר מרק עוף אמיתי או מים רותחים, פתיתים של מטרנה.

אופן ההכנה:

משחימים בסיר רחב בשמן זית את הירקות, ממליחים ומפלפלים מעט. לקראת סוף אידוי הירקות מוסיפים את השום ואת הבשר הטחון. מוסיפים לבשר את התבלינים לפי הטעם. מאדים את הבשר כ-10 דקות על להבה בינונית ומוסיפים את העגבניות המרוסקות וממשיכים לבשל על אש נמוכה. אם התיבול חמצמץ בגלל העגבניות אפשר להוסיף 1 כף קטשופ או 1/2 כפית סוכר. מוסיפים 1/2 כוס מרק עוף צח אמִיתי ( לא מאבקת מרק) ומבשלים על אש נמוכה. בודקים את התיבול וממליחים עוד אם צריך. בסיר אחר מרתיחים מים ומלח ומבשלים את הפתיתים של מטרנה/פסטה לקטנטנים לפי הוראות היצרן עד לריכוך מלא. לפני ההגשה מערבבים את הפתיתים ורוטב הבולונז.

סיר פתיתים בולונז
{**}