דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

קציצות ברוטב עגבניות

שם האם: נינה קורנפלד
שם הילד: יהונתן

מצרכים:

1/2 ק"ג בשר הודו אדום טחון (רצוי בגלל הברזל אבל אפשר גם עוף או הודו לבן), 1 קישוא גדול או 2 קטנים, 1 בצל גדול, לחם או חתיכת חלה רטובה וסחוטה היטב. אפשר להוסיף פטרוזיליה ושמיר קצוצים.

אופן ההכנה:

טוחנים את הבצל לנוזל. לקערת הבשר מוסיפים קישוא מגורד בפומפייה דקה, בצל טחון, חלה רטובה ומערבבים לתערובת אחידה. הבשר מוכן. מי שרוצה יכול לתבל במעט מלח, מי שמעדיף להימנע מתבלינים זה גם בסדר. וכאן יש כמה אפשרויות: קציצות ברוטב עגבניות (האופציה האהובה עלינו): שמים בסיר עגבניות קלופות טחונות (או מקופסת שימורים אם אין עגבניות טריות), 2 כפות רסק עגבניות, מעט מלח ומעט כורכום (בריא מאוד) ו-2 כוסות מים ומרתיחים. יוצרים קציצות מהבשר ומניחים ברוטב. מבשלים כ-1/2 שעה, מדי פעם פותחים ומזליפים רוטב על הקציצות. להגיש עם פירה, אורז, קוסקוס, פסטה (כמובן לשפוך מהרוטב על התוספת). קציצות עם ירקות: שמים בסיר תפוחי אדמה חתוכים לקוביות, בטטות חתוכות לקוביות, גזר חתוך לעיגולים, קישוא חתוך לקוביות, בצל חתוך לרבעים ושורש פטרוזיליה, ממלאים במים ומבשלים כמו מרק (אם רוצים אפשר לתבל מעט במלח ובפפריקה מתוקה). כשהמרק רותח והירקות רכים, מוסיפים כדורי בשר וממשיכים לבשל עוד כ-1/2 שעה. כשהקציצות מוכנות, מוציאים אותן, מעבירים את המרק למעבד מזון וטוחנים למחית. מגישים קציצות עם המחית. מרק עם קציצות: לבשל מרק עוף עם קציצות במקום העוף ולאכול את המרק עם הקציצות.

הערות:

קטני שלנו אהב מאוד את המנה וזאת גם הפעם הראשונה שהוא אכל שוקיים לא טחונות אלא ממש חתיכות (שכמובן פירקתי לו ביד). בפעם הבאה אני מתכוונת להכין סיר גדול שיהיה גם לנו, כי לקחתי חתיכה קטנה לטעום ו...זה פשוט טעים!!

קציצות ברוטב עגבניות
{**}