דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

קציצות דגים ברוטב עגבניות ופירה

שם האם: נועה אוחיון
שם הילד: יהודה אריה

מצרכים:

1נתח דג נסיכת הנילוס, 1 בצל בינוני, פפריקה, מלח, פלפל שחור, כורכום, 2 ביצים, 4 כפות פירורי לחם, צרור כוסברה.
מצרכים לרוטב:
2כפות רסק עגבניות מהולות בכוס וחצי מים, פפריקה מתוקה, כמון, מלח, 4 שיני שום, שמן.

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:
מבשלים 6-5 תפוחי אדמה בינוניים, מועכים אותם, מוסיפים 2 כפיות שמן ומתבלים במלח ובמעט פלפל (אפשר להוסיף בצל מטוגן קצוץ דק).
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים היטב. יוצרים קציצות, מטגנים במחבת בשמן חם ומניחים בצד.
אופן הכנת הרוטב:
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הפפריקה על אש נמוכה. יש לשים לב שהיא לא תישרף. מוסיפים את רסק העגבניות המהול במים ואחר כך מוסיפים את הכמון והמלח, ולבסוף את הקציצות המטוגנות. לבשל כ-10-5 דקות. אחרי 5 דקות בישול מוסיפים את השום הקצוץ לפרוסות לרוטב.

הערות:

קל ומהיר ומאוד מאוד בריא, הילדים יטרפו את הכול, בתיאבון!!!

קציצות דגים
{**}