דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

קציצות הודו בתנור מתכון בריא וטעים

שם האם: גלי שחם-גנאח
שם הילד: גיא

מצרכים:

1/2 ק"ג הודו טחון, 1 בצל קצוץ דק דק, 1 גזרים מגורדים, 1 קישוא מגורד, בטטה מגורדת, דלורית מגורדת (או כל ירק שאתם אוהבים), קורט מלח, קורט פלפל שחור או לבן, 1 ביצה, 3 כפיות קמח.

אופן ההכנה:

מאדים את הבצל במחבת ומוסיפים את שאר המרכיבים. לאחר האידוי מוציאים את התערובת לקערה ומוסיפים: מלח, פלפל שחור או לבן, ביצה וקמח. מערבבים היטב. מכינים עיגולי קציצות. שמים את הקציצות על נייר אפייה ואופים כ-25 דקות בחום של 180 מעלות.

הערות:

מגישים עם סלט ירקות קצוץ דק (סלט: גמבה, גזר, קולורבי, מעט צנון, עגבנייה, מלפפון וסלרי). את הפטריות אפשר להחליף בברוקולי, כרובית או תרד. את השמן אפשר להחליף בחמאה (את זה אני עושה רק בשבועות, כי פעם בשנהגם לנו מותר).

{**}