דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

קציצות הודו עם בטטה

שם האם: נינה קורנפלד
שם הילד: יהונתן

מצרכים:

1/2 ק"ג הודו טחון, 3 בטטות בינוניות, 1 בצל גדול, 1/4 כפית קינמון, קורט מלח (לא חייבים, רק למי שכן מתבל את האוכל).

אופן ההכנה:

מקלפים את הבטטות, חותכים לפרוסות ומבשלים במים עד שיתרככו. מועכים אותן לפירה ומקררים. מרסקים את הבצל לנוזל. שמים בקערה את ההודו הטחון, הפירה והבצל. מוסיפים ביצה וקינמון (גם מלח למי שמוסיפה). מערבבים היטב את התערובת. משמנים בשמן ספריי תבנית אפייה מרופדת, יוצרים קציצות שטוחות (לא כדורים). מכסים בנייר אלומיניום ואופים בחום של 200 מעלות כ-40 דקות, עד שהקציצה מוכנה ורכה. לילדים גדולים יותר אפשר להוריד את הנייר כסף ולהשחים קלות. לקטנטנים אין צורך בכך. בתיאבון.

הערות:

קטני כל כך התלהב מהקציצות האלה! טרף הכול! מאז הקציצות האלה הן להיט בבית... בכל מיני וריאציות שונות...אז כל מי שיש לו קטנטנים שמתנסים עכשיו במוצקים, מומלץ בחום, כל מי שילדיו גדולים – בטוח שיאהבו זאת. וגם אתם הבוגרים, תאמינו לי...אני ובעלי אוכלים יחד איתו את הקציצות בתענוג...

קציצות ברוטב עגבניות
{**}