דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

קציצות עוף ובטטה

שם האם: מאי רז
שם הילד: יובל

מצרכים:

500 גר' חזה עוף טחון, 1 בטטה מקולפת ומבושלת או מאודה (לשמירה על כמה שיותר ויטמינים)
1 בצל מטוגן חתוך קטן קטן או מרוסק במג'ימיקס, מלח ופלפל. מצרכים לרוטב חמוץ מתוק:
5כפות קטשופ, 2 כפות סויה, 2 כפות חומץ, 5 כפות סוכר חום, 2 שיני שום, 3/4 כוס מרק עוף.

אופן ההכנה:

מבשלים את הבטטה עד שהיא רכה לחלוטין ומזלג נכנס ויוצא ממנה בקלות. מועכים עם מזלג. בינתיים מטגנים את הבצל ואחר כך מרסקים במג'ימיקס או חותכים קטן קטן, בהתאם להעדפות של הילדים. לא חובה לטגן את הבצל אבל זה מוסיף מתיקות למנה. בקערה גדולה מערבבים את הבצל, חזה העוף הטחון והבטטה המעוכה לעיסה אחידה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. יוצרים כדורים קטנים ומטגנים.

הערות:

אופציות נוספות: מוסיפים שזיפים יבשים (שבושלו), או מערבבים עם פסטה וכך יוצא ב ולונז טעים, עשיר ובלתי רגיל. בתיאבון.

צלחת קציצות ברוטב אדום
{**}