דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

רוטב בולונז מתקתק שילדים אוהבים לאכול

שם האם: עירית שילה
שם הילד: שרון

מצרכים:

250 גר' בשר טחון פעמיים (אני משתמשת בבקר אבל כל בשר יכול להתאים), 2 בצלים גדולים קצוצים, 2-1 שיני שום כתושות, 4 עגבניות חלוטות וקלופות, 1 קופסה רסק עגבניות, קטשופ, מלח, פלפל.

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר את הבצל, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים אותו עד שהוא במרקם גרגירי ושחום. מרסקים במעבד מזון את העגבניות הקלופות ומוסיפים לסיר. מוסיפים את רסק העגבניות ואת הקטשופ לפי הטעם (לדעתי בערך 1/4 כוס): הקטשופ נותן את המתיקות המיוחדת של הרוטב. מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות תוך ערבוב מפעם לפעם. אם הבשר עדיין גס מדי בשביל התינוק שלה, יכולה להעביר את כל הרוטב במעבד מזון פעם נוספת לפני ההגשה.

מזלג פסטה
{**}