דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

שניצל ואורז עם אפונה בתוספת שמנת מתוקה

שם האם: אסתי נבעה
שם הילד: יובל

מצרכים:

מצרכים לקציצות:
1/2 ק"ג עוף טחון, 1 בצל גדול קצוץ דק במעבד מזון, 1 כוס פירורי לחם, 1 ביצה, 1 כף מיונז איכותי, 1/2 כפית חרדל, פלפל ומלח, 1/2 שקית פירורי לחם, שמן קנולה.
מצרכים לאורז עם האפונה:
1 כוס אורז, 1 וחצי כוס אפונה קפואה שהופשרה במים רותחים, 1/2 כוס שמנת מתוקה (תוספת של שמנת מתוקה לאורז תעשיר את טעמו ותרכך אותו, מדהים) 1 וחצי כוסות מים, 1 כף שמן זית או חמאה, קורט אגוז מוסקט.

אופן ההכנה:

מערבבים את הבשר עם הבצל הקצוץ, מוסיפים את הביצה, 1/2 כוס פירורי לחם, מיונז, חרדל, פלפל ומלח. מערבבים הכול עד שנוצרת תערובת אחידה. מחלקים את התערובת ל-15 חתיכות בערך, יוצרים מכל חתיכה כדור ומשטחים לקבלת קציצה רחבה ופחוסה יחסית. את הקציצות טובלים משני הצדדים בפירורי לחם ומטגנים עד שהן משחימות משני הצדדים ומבושלות לגמרי.
אופן הכנת האורז והאפונה:
מחממים את השמן או החמאה בסיר קטן, מטגנים את האורז תוך כדי ערבוב ומוסיפים את האפונה, המלח ואגוז המוסקט ומערבבים. מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומוסיפים מים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה מאוד עד שהמים נספגים והאורז רך, בערך 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות לפני ההגשה.

הערות:

הבן שלי אוהב מאוד את המנה הזאת. לילדים קטנים יותר אפשר לרסק. בתיאבון!

שניצל פרוסת לימון
{**}