דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

תבשיל ירקות ,עדשים וקציצות

שם האם: לירז קפל
שם הילד: מיקה

מצרכים:

מצרכים לקציצות:
1/2 ק"ג עוף טחון/בקר טחון/הודו טחון או פולקע, 3 כפות פירורי לחם, 2-1 ביצה, פטרוזיליה, כוסברה, 2 קישואים לא גדולים מגוררים, 1 תפוח אדמה מגורר, 1 גזר גדול או 2 גזרים קטנים מגוררים, מלח, פלפל.
מצרכים לתבשיל:
בצל, גזרים, קישואים, תפוחי אדמה, שומר, בטטה, דלורית/דלעת, עגבניות חתוכות לקוביות, 3-2 כפות עדשים ירוקות או כתומות. פפריקה מתוקה, מלח.

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:
ליצור עיסה מחומרי הקציצה. אם היא רכה מִדי אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם. לטגן את הקציצות או לאפות. אפשר גם לעשות את התבשיל הזה יותר מֵימי כמו מרק ואז פשוט להניח כדורים מהעיסה במרק (אני מעדיפה לטגן או לאפות כי אני אוהבת שזה יוצא תבשיל). אם בחרתם פולקע פשוט לטגן אותו במעט מאוד שמן ולהניח בצד.
אופן הכנת תבשיל:
מטגנים במעט שמן את כל הירקות (איני רושמת כמויות כי תמיד עושה לפי מה שיש בבית). מוסיפים את העגבניות (או רסק עגבניות), מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן דקה או שתיים. מתבלים. מכניסים את הקציצות או הפולקע. להוסיף בהתחלה כ-1/2 כוס מים, תלוי בכמות המרכיבים. זה לא אמור להיות מימי אלא ממש תבשיל. כשרואים שנגמרים המים מוסיפים עוד קצת... לבשל על אש נמוכה עד לריכוך הירקות. יוצא פשוט מעדן!!

מרק עדשים כתומות
{**}