דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

תבשיל פתיתים

שם האם: גלית אלפסי
שם הילד: שהם

מצרכים:

1 שוק עוף, 1 בצל, 1 כף שמן זית, צרור כוסברה, 2 עגבניות שרי, 2 קישואים, 2 גזרים, חתיכת דלעת, ניתן להוסיף אפונה עדינה של סנפרוסט, 3 כפות פתיתים, מלח גס לפי הטעם.

אופן ההכנה:

מאדים בצל בסיר עם שמן זית, מטגנים את שוק העוף ומכסים במים רותחים. מוסיפים צרור כוסברה, עגבניות שרי ומלח ומבשלים על להבה גדולה 20 דקות. מוסיפים בהדרגה את הירקות החתוכים לקוביות או מגורדים על פומפייה לפי סדר ריכוכם: תחילה גזר, ואז קישוא ודלעת. מבשלים עוד 30 דקות על אש נמוכה. בודקים שהעוף והירקות התרככו ומוסיפים את הפתיתים ב-5 הדקות האחרונות של הבישול (הפתיתים שותים את כל מי הבישול).

פתיתים
{**}