דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

"דביח" שילדים אוהבים

שם האם: מירי כהן
שם הילד: שוהם

מצרכים:

ירקות עליים: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, שקית מכל אחד מהם ועלה אחד של כרפס (אפשר עם הגבעול), 2 בצלים גדולים, 4 שיני שום גדולות, 1 כף פפריקה מתוקה, חלקי עוף או בשר (כמות ל-6 מנות בערך), דלעת, 2 תפוחי אדמה בינוניים, 1/2 כוס גרגרי אפונה ירוקה של סנפרוסט, 1/2 כוס פול של סנפרוסט, מלח, פלפל שחור, תבלין לבשר, 2 כוסות אורז.

אופן ההכנה:

קוצצים את ירקות העלים, חותכים את הבצל והשום. מטגנים הכול יחד כמה דקות עד שהעלים מצטמקים והבצל מעט מזהיב. מוסיפים פפריקה מתוקה וממשיכים לטגן כ-3-2 דקות. מוסיפים חלקי עוף או בשר או שניהם יחד (כמות ל-6 מנות בערך) ומטגנים גם אותם מעט. מוסיפים לסיר מים ובינתיים חותכים מעט דלעת לקוביות או לרצועות, תפוח אדמה, אפונה ירוקה ופולים קטנים. בזמן הבישול מוסיפים לסיר מלח, פלפל שחור ומעט תבלין בשר. הארומה שתעלה מהסיר תשגע אתכן, האימהות. כשהתבשיל רותח מוסיפים את כל הירקות שהמתינו בצד מלבד תפוחי האדמה כי היא מתבשלת הכי מהר. אם יש צורך להוסיף נוזלים מוסיפים מעט. כשהבשר או העוף כמעט מוכנים מוסיפים את תפוחי האדמה ואורז ומבשלים על אש קטנה/בינונית עד שהאורז מוכן.

הערות:

בינתיים מושיבים את האוצר שלכם בכיסא אוכל, קושרים סינר והנה קיבלתם ארוחת עשר טעימה ומשביעה, והילד ישן עד ארוחת הצהריים כמו "תינוק". הכמות מספיקה לילד בן שנה - שנה וחצי כארוחת ביניים. בתיאבון!

{**}