דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

לביבות בטטה אפויות

שם האם: רויטל סולטן
שם הילד: לוטם

מצרכים:

3 בטטות, 1 תפוח אדמה, 1 בצל בינוני קצוץ, 2 בצלים ירוקים, 1 כף שמן, 1 ביצה, 3/4 כוס פירורי לחם, מלח ופלפל לפי הטעם, 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה:

בסיר עם מים רותחים מבשלים את הבטטות ואת תפוח האדמה המקולף עד שהם מתרככים. מטגנים בשמן את הבצל הקצוץ, הבצל הירוק והפטרוזיליה. בקערה מועכים את הבטטות + תפוחי האדמה ומערבבים עם תערובת הבצל. מוסיפים את הביצה ופירורי הלחם, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. שמים נייר אפייה בתבנית ובידיים רטובות יוצרים לביבות מהתערובת. מחממים תנור ל- 180 מעלות, אופים את הלביבות כ-15 דקות בכל צד (ניתן להגיש עם מטבל שעשוי מ-1/2 קופסא קוטג' 5%, חצי מיכל שמנת חמוצה ושמיר קצוץ דק) ובתיאבון.

הערות:

כשנועם הייתה בגיל 4 חודשים אמרו לי שהיא אינה מוכנה לאכול מוצקים. הבעיה היא, ששכחו לספר לה... היום בגיל 9 וחצי חודשים, עדיין לא מוכנה לאכול מכפית, ואם הוד רוממותה בכל זאת עושה טובה ופותחת את הפה, החולצה שלה מקבלת את הכול בתוספת הנוזלים שנועם מייצרת בלי הפסקה... אבל.. גילינו שנועם פשוט רוצה לאכול ישר כמו הגדולים! אז היא אוכלת כל מה שנחשב לאוכל אצבעות. הלהיט הגדול שגילינו הוא פנקייק תפוחי אדמה (גם ירקות אחרים מתקבלים בברכה). כמובן שנועם לא היחידה שנהנית מהעניין, הצלחת מתרוקנת במהירות... יתרונות המתכון רבים!
1. בריאות - יש פה ירק!
2. טעים!
3. מהיר!
4. סוגר פינות – יכול לבוא במקום חטיף, כנשנוש או כתוספת למנה עיקרית.
5. אפשר לקחת את הפנקייקים לכל מקום! כשאני לוקחת את האח הגדול של נועם מהגן, אני לוקחת איתי קופסה קטנה עם כמה לביבות. הוא תמיד רעב אחרי הגן, וככה מחזיקים מעמד מצוין עד ארוחת הערב. את הפנקייקים אפשר להכין גם מירקות אחרים, כמו למשל: קישואים, בטטות, דלעת, דלורית וכו'. יש לשים לב שהירקות האחרים פחות סמיכים מתפוחי האדמה, ואז מומלץ להוסיף פחות חלב. בתיאבון!!!

תפוח אדמה
{**}