דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

לביבות מתוקות

שם האם: שלומית זרגראוף
שם הילד: אושר

מצרכים:

4 תפוחי עץ גראנד, 250 גר' גבינת סימפוניה 5% (אפשר גם תערובת של סימפוניה ו"פרומעז"), 1 ו-1/3 כוס קמח רגיל, 2 כפיות שִמרית, 2 ביצים, 3/4 כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, קינמון.

אופן ההכנה:

קולפים את התפוחים ומוציאים את הגלעינים. חותכים לרבעים, וחוצים כל רבע. שמים את התפוחים במחבת בלי מים על להבה קטנה אך על אש גבוהה, מוסיפים 1 שקית סוכר וניל ועוד 1/2 מכמות הסוכר. מתבלים בכף קינמון. מכסים ומרתיחים. מנמיכים את האש. בינתיים מערבבים בקערה את הגבינות עם יתרת הסוכר וסוכר הווניל, עם הביצים, הקמח והשִמרית. כשהתפוחים רכים למדיי, מסננים את הנוזלים ושומרים אותם, ואת התפוחים מועכים ומוסיפים לתערובת הגבינה והקמח. בשלב זה אפשר להתפיח במשך שעה אך אפשר גם להמשיך מיד: מחממים 1/3 בקבוק שמן טוב (למשל קנולה) במחבת. כשהוא חם, מתחילים בטיגון הלביבות:1 כף גדושה של תערובת = לביבה. כשמשחים קלות הופכים לצד השני ומטגנים כנ"ל. מניחים על נייר סופג. להגשה מטפטפים על כל לביבה מעט סירופ שנשאר מבישול התפוחים.

לביבות ואוכמניות
{**}