דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

פתיתים בנוסח אלה

שם האם: שרון קונפורטי-עמיר
שם הילד: אלה

מצרכים:

200 גר' עדשים שחורות או חומות, 1 ליטר מים, מלח, 2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות, 1 בצל קצוץ דק, 3 מקלות סלרי אמריקאי קצוצים דק, 250 גר' פתיתים (כחצי חבילה) או 250 בורגול מלא או חיטה, 1 כפית שמן קנולה, 1 כפית כמון, 1 כפית מלח ים אטלנטי.

אופן ההכנה:

לבשל במשך שעה את העדשים במים רותחים + כפית מלח (הכי קל ונחמד פשוט להכין נזיד עדשים ו"לגנוב" ממנו עדשים + ירקות קצוצים קטן לטובת תבשיל הפתיתים). בסיר גדול יוצקים שמן ומזהיבים את כל הירקות כ-5 דקות, מוסיפים את הפתיתים ומבשלים על פי ההוראות שעל האריזה. אם בחרתם בבורגול או בחיטה יש לבשל כ- 40 דקות עד לספיגת הנוזלים. על כל כוס חיטה או בורגול יש להוסיף כוס מים רותחים. בהצלחה!

הערות:

ניתן לשלב ירקות טריים עם ירקות קפואים. מתאים כתוספת ליד כל מנה. הטעם המתוק של הסילאן גורם להרגשה של ממתק.

עדשים חומות בתפזורת
{**}