דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

קציצות ירק

שם האם: שלומית זרגראוף
שם הילד: אושר

מצרכים:

1 כוס תפרחות ברוקולי, 2 קישואים גדולים, 1 בצל גדול, 1 כוס שמיר קצוץ, 1 כוס פטרוזיליה קצוצה, 1 כוס גרגרי תירס משומרים ומסוננים, 2 ביצים, מלח ופלפל שחור גרוס, 2/3 כוס סולת, 1 ביצה טרופה וסולת לגלגול הקציצות לפני הטיגון, שמן לטיגון.

אופן ההכנה:

מגרדים את הקישואים והבצל על פומפייה גסה. מניחים במסננת ומפזרים למעלה 2 כפות מלח. מערבבים ומניחים בכיור, להגרת נוזלים, לשעה. בינתיים מרסקים את הברוקולי במעבד מזון עם להב פלדה וסוחטים. מעבירים לקערה גדולה. שוטפים את הקישואים והבצל המגוררים (מזרימים מים מהברז למסננת ונותנים להם להתנקז). סוחטים היטב, ומעבירים לקערה עם הברוקולי. מוסיפים את העשבים הקצוצים והתירס. מוסיפים 2/3 כוס סולת, מלח, פלפל ו-2 ביצים. מערבבים היטב. התערובת צריכה להיות סמיכה ולא נוזלית. אם נראה שהתערובת דלילה מדיי מוסיפים מעט סולת. יוצרים קציצות, מגלגלים בביצה ובסולת ומטגנים משני הצדדים. מגישים חם או קר עם רוטב של יוגורט ושום, או שמבשלים ברוטב עגבניות.

הערות:

הילדים אוהבים ואתם נהנים. היתרונות של פתי-בר שהוא אינו מתוק כמו כל העוגיות השונות ולכן אני מעדיפה אותם.

קציצות ירק
{**}