דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תינוק משחק עם קערה

"פול ברזל" – כשהשן הראשונה יוצאת

שם האם: נטלי פרץ
שם הילד: סופיה

מצרכים:

1 כוס חיטה מלאה, 1 כוס חלב חם (או מטרנה או חלב אם).

אופן ההכנה:

אצלנו נהוג לאכול "בלילה" כשיוצאת השן הראשונה (מנהג מצרי). שוטפים במים בתוך מסננת את החיטה המלאה (בוררים שאין לכלוך או אבנים) ומעבירים לסיר, משרים ללילה שלם ב-כוס וחצי מים או לכמה שעות עד שהחיטה תופחת. שמים את הסיר על האש וממלאים במים, מרתיחים ומנמיכים את האש. כשהחיטה מתרככת לגמרי וכשהמים מתאדים לחלוטין מכבים את האש. מעבירים לקערה ומוסיפים כוס חלב חם (עבור תינוקות חובה לרסק). בהגשה מוסיפים לפי הטעם: ממרח שקדים או סוכר (עדיף חום) או סילאן. אם הילד גדול יותר וכבר מותר, אפשר להוסיף קוקוס ,שקדים קצוצים, צימוקים (שטופים וחלוטים) או פיסטוק חלבי קצוץ. טעים מאוד. מובטח שהילד ישכח את כאב בקיעת השן הראשונה...

הערות:

לפעמים יש לי הרבה חלב אם בפריזר ואני לא רוצה לזרוק את הדבר הכי טוב בעולם. אז אני מכינה מזה פנקייקים.

חיטה בתפזורת
{**}