דלג לתפריט ראשי(מקש קיצור 1) דלג לתוכן(מקש קיצור 2) דלג לתפריט תחתון(מקש קיצור 3)דלג למפת אתר (מקש קיצור 4)
תזונת תינוקות

תזונת פעוטות נכונה- מה מבשלות דיאטניות לילדיהן?

שלוש דיאטניות ילדים משתפות במתכונים שהקטנטנים שלהן הכי אוהבים. שלושה מתכונים בריאים, מגוונים וקלים להכנה

טקס ארוחת הצהריים או ארוחת הערב מתנהל באופן דומה במשפחות רבות. מדי יום אנחנו מחפשים רעיונות ומתכונים למנות בריאות ומזינות, שיאפשרו לגוון את תזונת הילדים, ושאלו יאהבו ויאכלו בתיאבון. היות וכולנו גם מאוד עסוקים, תנאי הכרחי שהמתכונים יהיו פשוטים להכנה ותפעול – שלא נידרש לשעות מרובות בהכנה או לקניות מיוחדות לשם הכנתם, ואם אפשר שגם אנחנו נהנה מהם, מה טוב.

בשנות הילדות מתגבש טעמם של פעוטות ומתחילים להתעצב בהם הרגלי אכילה ותזונה שישפיעו גם על אופי אכילתם כבוגרים. באותה עת אנחנו, המבוגרים, מהווים מודל לחיקוי, ולכן חשוב שנקפיד על אכילת מגוון מזונות בריאים ועל תזונה מאוזנת שמכילה פירות, ירקות, דגנים, עוף, מוצרי חלב, ביצים, קטניות, שמנים בריאים ועוד – מכיוון שמה שהילדים יראו שאנחנו אוכלים זה מה שהם ילמדו לאכול ולאהוב בעצמם.  

זו בדיוק הסיבה שביקשנו משלוש  דיאטניות ילדים לגלות לנו מהם המתכונים המועדפים על הקטנטנים שלהן. ולפניכם תפריט עשיר: מגד’רה של בריאות, מרק צח עם כדורי בשר ומאפינס פיצה מפנקים.

אמאני יונס מכינה מג’דרה בורגול

דיאטנית ונציגה רפואית במטרנה, אמא של האדי ותאמר.

״אני משתדלת לבשל אוכל מסורתי אך גם חשוב לי לחשוף את הילדים למאכלים ממטבחים אחרים.
ארוחת הצהריים הכי אהובה גם על הילדים וגם עלינו היא מג’דרה בריאות שעשויה מעדשים ובורגול. בשביל להגביר ספיגת הברזל אני מגישה אותה עם סלט ירקות המכיל עגבניות, מלפפונים, פלפלים מכל הצבעים ולימון העשיר בויטמין C ומסייע לספיגת הברזל.״

מתכון למג’דרה

מרכיבים:
כוס עדשים שחורות או חומות מבושלות עד לריכוך חלקי
בצל אחד גדול או שניים קטנים
3/4 כוס בורגול טחון גס שהושרה בשתי כוסות מים חמים, חשוב לסנן את הבורגול לאחר ההשריה

הכנה:
לבשל את העדשים, לסנן ולשמור את מי הבישול בצד
חותכים את הבצל ומטגנים עד שמתקבל הזהבה
לערבב, לתבל במלח ופלפל ולהוסיף כוס וחצי ממי הבישול של העדשים
לבשל על אש קטנה עד ספיגת כל הנוזלים
לחכות כמה דקות כשהסיר עוד על הכיריים אבל האש כבויה
בתיאבון!

נטעלי – מכינה מרק עם כדורי בשר

דיאטנית קלינית, עובדת כיועצת תזונה במטרנה ואמא של לירי וליאן.

"ללירי שלי אני מכינה מרק עם כדורי בשר שמותאמים לשלב ההתחלתי בתזונת תינוקות-  באכילת המוצקים. זה הזמן שלי לתת לה ליהנות מהטעמים הטבעיים והנפלאים של חומרי הגלם הטריים והטבעיים, ללא תוספת של מלח, וזה טעים לה מאד מאד”.

מרכיבים לכדורי הבשר:
0.5 קילו הודו טחון
2 גזרים
1 בצל
2 קישואים
1 תפו”א
1 בטטה
חתיכת דלעת
חופן פטרוזיליה
1 ביצה
כף דייסת מטרנה דגנים מעורבים

מצרכים למרק:
כל הירקות מכדורי הבשר

הוראות הכנה:
למרק:
לשטוף, לקלף ולחתוך את הירקות

להרתיח בסיר עם מים
לטחון את כל הירקות עם הפטרוזיליה במעבד מזון ולסחוט את הנוזלים
להוסיף את הירקות הטחונים לקערה עם הבשר הטחון ולערבב את הכל יחד
להוסיף ביצה ואת הדייסה.
לגלגל כדורים ולזרוק למרק הרותח
לבשל עד ריכוך הירקות
בתיאבון!

שרון אופה מאפינס פיצה

דיאטנית קלינית, עובדת כיועצת תזונת תינוקות ופעוטות במטרנה ואמא של  דוד, מיה, יהונתן ואריאל

“ כדיאטנית וכאמא חשוב לי שהאוכל יהיה גם בריא וגם טעים. זהו אחד המתכונים האהובים ביותר על 4  ילדיי לארוחת הערב, בתוספת סלט טרי זוהי הארוחה המושלמת שלא תרצו להפסיק להכין.”

מאפינס פיצה

המצרכים:
1 כוס חלב
2 ביצים
רבע כוס שמן זית
כוס קמח מלא
1 כוס קמח רגיל + 1/2 שקית אבקת אפיה
כוס מוצרלה מגורדת
2 כפות עגבניות שרי חצויות
מעט קטשופ
כפית גדושה אורגנו
1 כפית מלח
מעט מוצרלה לקישוט

אופן ההכנה:
מנפים את הקמחים לקערה גדולה. יוצרים גומה בקמח לתוכה שופכים חלב, ביצים, שמן, אורגנו ומלח.
מערבבים עד שהתערובת כמעט חלקה, מוסיפים את המוצרלה ואת חצאי העגבניות ומערבבים שוב.
מזליפים קטשופ מעל ומערבבים קלות למראה שיש.
מפזרים עוד קצת גבינה לקישוט ואופים בחום בינוני 15-20 דק’ להזהבה.
בתיאבון!

רוצה לקבל תפריט יומי ושבועי לתינוקך? חדש באתר מטרנה - תפריט עם מבחר הצעות ומתכונים לארוחות מזינות, המתאימות לתינוקות ולפעוטות. לקבלת ה"טפריט" לחצו כאן

אמא מאכילה את תינוקה
{**}