Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
שתפו את Article
X
תינוקת יונקת

מה החשיבות של אומגה 3 ואומגה 6 על תזונת תינוקות?

 

אומגה3 ואומגה 6 הן שתי "משפחות" של חומצות שומן, שגוף האדם לא יכול לייצרן ולכן יש לקבלן מהמזון. בשרשרת תהליכים אנזימטיים הגוף מייצר מהן 2 חומצות שומן נוספות וחשובות הקיימות בחלב אם ויכולת גוף התינוק מוגבלת בייצורן בחודשים הראשונים. אלו הן חומצות השומן ארכידונית ו- DHA או בשמם הנוסף LC-PUFA או אומגה 3 ו- 6

במהלך ההריון ובתקופת הינקות, מתפתחות מערכות חשובות בגוף התינוק, בינהן מערכת המוח והראייה. אחד מהרכיבים החשובים ביותר להתפתחות תקינה של המוח והראיה הן חומצות השומן אומגה 3 ו-6 אשר קיימות בחלב אם. 

לשתי החומצות הללו יש חשיבות בהתפתחות המוח ומערכת הראייה של התינוק.
מחקרים מראים שלמרכיב ה- LC-PUFA נוכחות דומיננטית בהרכב מוחו של התינוק. מתברר עוד כי גוף התינוק בחודשי חייו הראשונים אינו מסוגל לייצר את מרכיב ה- LC-PUFA באופן יעיל (זו כנראה אחת הסיבות לכך שהוא קיים בחלב אם).
מחקרים רבים שפורסמו בספרות המקצועית הראו כי לתינוקות יונקי חלב אם שקיבלו את ה-LC-PUFA בחלב אמם היתה חדות ראייה טובה יותר ותוצאות גבוהות יותר במבחני התפתחות שכליים בהשוואה לתינוקות שהוזנו בתמ"ל ללא התוספת.

בשל חשיבותו של מרכיב ה- LC-PUFA בהתפתחות התינוק, ממליצים היום  שנשים  מיניקות יקבלו LC-PUFA במזונן כדי שהחלב שלהן יכיל כמויות גבוהות של המרכיב הנ"ל,  ומאותה סיבה, תרכובות מזון לתינוקות מועשרות ברכיב ה- LC-PUFA בהתאם לסטנדרטים המחמירים למזון לתינוקות.
 לחצו כאן למידע נוסף על: תזונת תינוקות

קראו עוד

למה כדאי לכם להצטרף למועדון מטרנה?

תוכן רלוונטי
חפש

עדיין לא מצאתם את מה שאתם מחפשים?

נסו את מנוע השאלות החכם שלנו. תמיד יש לנו משהו בשבילכם