MyFeed Personalized Content
אבני דרך בהתפתחות ותזונת התינוק בגיל 6-12 חודשים
ארוחת בוקר
מתכון
הוספה למועדפים

מאפינס תפוחים

קל
10דק'
אופן ההכנה
  • 10דק'
    הכנה
  • 10דק'
    סה"כ זמן הכנה

  • 14-16 יחידות
    מרכיבים
    2 ביצים
    1 בננה מעוכה
    1 כוס חלב שקדים/ חלב רגיל
    ⅓ כוס שמן 
    ⅓ כוס (60 מ״ל) רסק תפוחים/ 1 תפוח קלוף ומרוסק
    2 תפוחים אדומים, קלופים ומגוררים
    ¼ כוס דייסת פירות
    2 כוסות קמח כוסמין מלא/ קמח רגיל
    ½ כפית קינמון (לא חובה)
    2 כפיות אבקת אפייה

    הכנה
    מחממים תנור ל-180 מעלות. 
    מכינים עטרות נייר לקאפקייקס בתבנית.
    בקערה גדולה טורפים את הביצים כדקה. 
    מוסיפים בננה, חלב, שמן, רסק תפוחים ותפוחים מגוררים תוך כדי ערבוב.
    מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, דייסה, קינמון ואבקת אפייה.
    טורפים עד שהבלילה כמעט אחידה. 
    מערבבים שוב קלות.
    בעזרת כף גלידה קפיצית ממלאים כל כוס קאפקייק עד ¾ מגובהה.
    אופים כ-20-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחים. המנעו מאפיית יתר שתגרום לקאפקייקס להיות יבשים.
    לאפייה אחידה מומלץ לסובב את התבנית בתנור אחרי מחצית מזמן האפייה.