MyFeed Personalized Content
אבני דרך בהתפתחות ותזונת התינוק בגיל 12-24 חודשים
מאמר
הוספה למועדפים

שלב 3 בתזונת הפעוט

אילו רכיבים חשובים מכילה מטרנה שלב 3 ומדוע מהווה תפקיד חשוב בתזונת הפעוט
 

בגיל שנה תזונת הפעוט כבר מגוונת וכוללת מגוון גדול של מאכלים מהתפריט המשפחתי.
בגיל זה בקבוק המטרנה כבר איננו המזון המרכזי בתפריט הפעוט ויחד עם זאת עדיין יש לו מקום חשוב בתזונה: הוא מהווה השלמה תזונתית לרכיבי תזונה חשובים כמו ברזל החיוני בתרומתו להתפתחות.
האיגוד האירופאי לתזונה וגסטרואנטרולוגיה בילדים (אספגן) מציין כי שלבי 3 יכולים להיות אסטרטגיה טובה להעלאת הצריכה של רכיבים חשובים כמו ברזל, ויטמין D ואומגה 3 אשר פעוטות רבים אינם צורכים מספיק בתזונתם.
שילוב 1-2 בקבוקים ביום בתזונה מגוונת של פעוט אשר אוכל כמעט הכל מתפריט המשפחה, מהווה השלמה תזונתית המשמשת רשת בטחון שהוא אכן מקבל את כל מה שהוא צריך.  מטרנה שלב 3 מותאמת בהרכבה לפעוטות מגיל שנה ומועשרת בויטמינים, במינרלים ובפרוביוטיקה.
כחלק מחשיבות התזונה והקניית הרגלים בריאים מגיל רך, מטרנה שלב 3 הינה ללא סוכר לבן (סוכרוז) וללא חומרי טעם וריח כך שהפעוט ימשיך לקבל את התמ"ל בטעמו הטבעי וללא תוספות גם בגיל שנה ואילך.

מטרנה שלב 3:
❤ מותאם בהרכבו התזונתי לפעוטות בגילאי 1-3
❤ ​ללא סוכר לבן וללא תוספת חומרי טעם וריח - ייחודי למטרנה!
❤ מועשר בויטמינים ומינרלים חשובים כמו ברזל וסידן
❤ בעל הרכב חלבון איכותי הנדרש לגדילה ולהתפתחות התינוק

רכיבתמ"ל מטרנה על בסיס חלבי
הרכב סוכריםללא סוכר לבן (סוכרוז) באף אחד מהשלבים
חומרי טעם וריחאין באף אחד מהשלבים
הרכב חלבוןהרכב חלבון מתקדם  (יחס 60:40 עד גיל שנה)
ברזל מועשר בברזל , 40% מהקצובה היומית לברזל במנה של 240 מ"ל
ויטמינים ומינרלים מועשר בויטמינים ובמינרלים 


מאפייני התנהגות לגיל שנה - "אני לבד"
בגיל שנה הפעוט רוצה להיות עצמאי. חלק מביטויי העצמאות הראשונים מתבטאים סביב האכילה: הוא רוצה לבחור בעצמו את מזונותיו, מתחיל להיות בררן ולרוב גם רוצה לאכול בעצמו. זו הסיבה שחלק מהאוכל לא יגיע לפיו והוא לא בהכרח יקבל את כמות הויטמינים והמינרלים המומלצת עבורו. קצב הגדילה של הפעוט אמנם אינו מהיר כמו בשנת חייו הראשונה, אך עדיין חשוב מאוד שיאכל היטב ובאופן מאוזן. ברזל לדוגמא הינו מינרל חשוב להתפתחות של תינוקות ופעוטות, אך אצל רבים מהפעוטות בישראל הוא נמצא בחוסר וכתוצאה מכך חלקם סובלים מאנמיה. פעוט זקוק ל 7 מ"ג של ברזל ליום וכדי להגיע לקצובה זו הוא צריך לקבל ברזל במזונות שונים שהוא אוכל בכל יום. משרד הבריאות ממליץ להקפיד על מתן מזונות עשירים בברזל כמו בשר הודו וקטניות ועל מזונות נוספים המועשרים בברזל כמו דייסות ייעודיות לתינוקות.