MyFeed Personalized Content
תינוק חייכן שוכב על גבו

תזונת תינוקות

לכולנו כהורים - טריים ומנוסים - עולות המון שאלות בנושא תזונת התינוק: ננסה לעשות סדר בדברים - עם מגוון כתבות, מאמרים וטיפים שנכתבו במיוחד עבורכם במסע לגידול ילדכם מינקות ועד הפיכתו לפעוט

לכולנו כהורים - טריים ומנוסים - עולות המון שאלות בנושא תזונת תינוקות

איך הכי טוב לאחסן חלב שאוב? התינוק סובל מכאבי בטן וגזים ובוכה המון – מה עושים? התינוק שלי פולט, מה לעשות? עד מתי חייבים לעשות סטריליזציה לבקבוקים? האם מותר לשלב מים בימים חמים בחצי שנה הראשונה? איך משלבים דייסות ומאיזה גיל? מתי מתחילים טעימות ואיך עושים את זה? מהי הכמות שהתינוק צריך לאכול? מאיזה גיל מתחילים לתת ברזל? עד מתי צריך להרתיח מים לבקבוקים? איך מגוונים את התפריט? מתי אפשר לשלב מוצרי חלב? שנת החיים הראשונה – אין שנייה לה בחשיבותה: שנה בה התינוק מתפתח בהמון אופנים - פיזית, מוטורית, קוגנטיבית, שכלית ועוד ולכן לא בכדי תזונת התינוק בעת הזו בעלת חשיבות מכרעת. היבט נוסף וחשוב לא פחות - האכלת התינוק - המהווה בסיס למערכת היחסים ולתקשורת של התינוק עם הוריו וגם בו ניתן ללמוד ולהעמיק. ננסה לעשות סדר בדברים - עם מגוון כתבות, מאמרים וטיפים שנכתבו במיוחד עבורכם במסע לגידול ילדכם מינקות ועד הפיכתו לפעוט

- תזונה תינוקות מגיל 0+ חודשים -

מזל טוב, תינוק חדש הגיע לעולם ועם ההתרגשות הגדולה, אנחנו מבינים שעלינו מוטלת האחריות המלאה להזין אותו ולדאוג לו כדי שיגדל ויתפתח. עפ"י המלצת ארגון הבריאות העולמי, חלב אם הוא המזון הטוב ביותר עבור תינוקכם ולכן מומלץ להניק את התינוק בלעדית בחצי השנה הראשונה לחיים ולאחר מכן להמשיך בהנקה בשילוב מזון מוצק עד גיל שנתיים כל עוד זה מתאים לאם ולתינוק.

הידעת?

+ חלב אם מספק לתינוק תזונה מיטבית והגנה חיסונית

+ לחלב אם יתרונות רבים גם לתינוק וגם לאימו. מה הופך את חלב האם למזון הטוב ביותר לתינוק?

חלב האם משתנה ומתאים עצמו לגדילת התינוק ולקצב האכילה שלו. הוא מכיל חלבונים, פחמימות, שומנים, מינרלים, ויטמינים וגם רכיבים ייחודיים רבים כמו נוגדנים, הורמונים וחיידקים פרוביוטיים.. תוכלו לקרוא על כך בהרחבה כאן: חשיבות חלב אם לתזונת התינוק. חלב האם מכיל גם HMO שהינם רכיבים פעילים בחלב אם שנועדו להגן על התינוק מהו HMO בחלב אם – קראו כאן .

עצות שימושיות להנקה

יתכן ועולות לכם תהיות ושאלות בנוגע להנקה. כאן תוכלו ללמוד עוד על איך מניקים נכון, האם יש שיטות להנקה מוצלחת ובאיזו תדירות יש להניק. נשמח לתת לכם גם מידע פרקטי יותר הנוגע לשילוב ההנקה ביום יום: איך לשאוב חלב אם בדרך הנוחה ביותר, או איך כדאי ולאחסן חלב אם לשימוש עתידי. כמו כן, כאן תוכלי למצוא עצות להנקה מוצלחת.

החודשים הראשונים לחייו של התינוק הם גם החודשים הראשונים של מערכת העיכול שלו

לצד התזונה והגדילה של התינוק, גם מערכת העיכול שלו מבשילה ומסתגלת לחיים מחוץ לרחם. קראו כאן על מערכת העיכול בחודשים הראשונים וגם, אם התינוק שלכם פולט, למדו מדוע תינוקות פולטים וכיצד ניתן למתן זאת ולהקל עליהם. בנוסף מה זה קוליק ומה עושים עם גזים?

- תזונת תינוקות מלידה ועד גיל חצי שנה -

- כמעט כמו גדולים: גיל חצי שנה ואילך -

מגיל חצי שנה ואילך, מתחילים לתת מזונות משלימים המחליפים בהדרגה הנקה/ בקבוק, והבייבי שלכם אוכל ארוחה שלמה. מזונות מומלצים כמאכלים ראשוניים שכדאי לגוון ולשלב בניהם כוללים: עוף/הודו/בקר, דגים, קיטניות, דגנים ודייסות , ירקות מבושלים ופירות מאודים מומלץ להציע מזונות עשירים בברזל על בסיסי יומי. ומה לגבי שתית מים? תוכלו לקרוא הכל כאן. למידע נוסף וטיפים אודות תזונה בגיל זה, תוכלו להיכנס גם לכאן: טיפים לתזונת תינוקות מגיל חצי שנה ואילך

מעבר למוצקים

בגיל חצי שנה מתחיל שלב חדש ומרתק בתזונת התינוק בו חלב האם או התמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) כבר אינו המזון היחיד שמזין אותו, מה שפותח עולם שלם של אפשרויות - אבל גם מעורר לא מעט חששות, שאלות ולבטים. ממה להתחיל, מה עושים כשהתינוק מסרב לטעום והאם חייבים להתחיל טעימות לתינוק עם ירקות? כמו כן ודאי תרצו לדעת מתי מתחילים לחשוף את הבייבי למזונות משלימים וממה בעצם מתחילים ?

בגיל 6 חודשים ניתן להציע לתינוק מזונות מוצקים באופן הדרגתי, בכמויות קטנות, בתנאי שהתינוק מראה סימני מוכנות התפתחותיים.  כמויות המזון תגדלנה בהדרגה, עד להגעה לכמות המתאימה לארוחה. במעבר ההדרגתי למוצקים, חשוב לשים לב לתגובת התינוק והאם נראים סימני רגישות. קראו כאן- מה עושים כשמתגלה רגישות למזון?

טעימות מזון מוצק
מעבר למזון מוצק
נושאים נוספים שיכולים לעניין אותך...
טיפול בתינוק
תינוק יושב באמבטיה
התפתחות תינוקות
תינוק זוחל קדימה וסביבו צעצועים
הנקה
תינוק יונק מאימו