קומפוט תפוחים

“קומפוט” תפוחים תוצרת בית

12-6 חודשים
מתכון
זמן הכנה: 25דק'
נשנוש
רמת קושי: קל

מצרכים

2-3 תפוחי עץ
מים

אופן ההכנה

  • מקלפים 2-3 תפוחי עץ גדולים (רצוי תפוחי גרנד ירוקים חמוצים וגדולים). 
    חותכים לחתיכות גדולות יחסית, 6-8 חתיכות לתפוח. 
    שמים בסיר את חלקי התפוח במעט מאוד מים - חשוב לא לכסות את התפוחים במים. 
    על המים להגיע לגובה 1/3 מגובה התפוחים בסיר. סוגרים במכסה ומבשלים על אש בינונית/קטנה.
    לאחר 15-10 דקות פותחים את המכסה, ממשיכים לבשל ונותנים כמעט לכל המים להתאדות (אם חסרים מים אפשר להוסיף קצת). בודקים בעזרת מזלג שהתפוחים רכים ומוכנים למעיכה ודואגים שיישארו מעט מים בקרקעית. מרסקים במועך של פירה,
    בתאבון!

     

    אפשר לאכול קר או חם לפי החשק. ניתן לאכסן בצנצנת גרבר או בצנצנת ריבה לפי הכמות. 
    שדרוג: אם יש לכם אגס תכניסו גם אותו למסיבה. הוא יתן לכל העסק מתיקות נהדרת.

נושאים קשורים