לביבות בטטה

לביבות בטטה אפויות

12-6 חודשים
מתכון
זמן הכנה: 50דק'
ארוחת ערב
רמת קושי: קל

מצרכים

3 בטטות
1 תפוח אדמה
1 בצל בינוני קצוץ
2 בצלים ירוקים
1 כף שמן
1 ביצה
3/4 כוס פירורי לחם
תבלינים לפי הטעם והצורך
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • בסיר עם מים רותחים מבשלים את הבטטות ואת תפוח האדמה המקולף עד שהם מתרככים. 
    מטגנים בשמן את הבצל הקצוץ, הבצל הירוק והפטרוזיליה. 
    בקערה מועכים את הבטטות + תפוחי האדמה ומערבבים עם תערובת הבצל. מוסיפים את הביצה ופירורי הלחם. 
    שמים נייר אפייה בתבנית ובידיים רטובות יוצרים לביבות מהתערובת. 
    מחממים תנור ל- 180 מעלות, אופים את הלביבות כ-15 דקות בכל צד 
    ניתן להגיש עם מטבל שעשוי מ-1/2 קופסא קוטג' 5%, חצי מיכל שמנת חמוצה ושמיר קצוץ דק

    אפשר להכין גם מירקות אחרים, כמו למשל: קישואים, בטטות, דלעת, דלורית וכו' 
    בתיאבון!

     

נושאים קשורים