מצרכים
2 ביצים
½ בננה מעוכה/ ½ כוס רסק תפוחים
1 כוס חלב (מכל סוג)
2 כפות שמן זית
½1 כוסות קמח כוסמין מלא/קמח רגיל
¼ כוס דייסת וניל
½1 כפיות אבקת אפייה
שמן לטיגון
אופן ההכנה
-
בקערה גדולה טורפים את הביצים כדקה.
מוסיפים בננה, חלב ושמן וממשיכים לטרוף.
מוסיפים קמח, דייסה, ואבקת אפייה וטורפים שוב למרקם אחיד.
מטגנים פנקייקים קטנים, משני הצדדים עד שהם מוכנים.
אחרי פנקייק אחד מחליטים אם הבלילה סמיכה מדי או דלילה מדי- לכל קמח שתשתמשו יש ספיגת נוזלים שונה.
אם הבלילה דלילה מוסיפים 1-2 כפות קמח וטורפים היטב,
אם היא סמיכה מדי מוסיפים 1-2 כפות חלב וטורפים היטב.
מומלץ להגיש עם גבינה לבנה ופירות
בתאבון!