מרק כתום

מרק כתום

12-6 חודשים
מתכון
זמן הכנה: 40דק'
ארוחת ערב
רמת קושי: קל

מצרכים

3 בטטות חתוכות
3 גזרים חתוכים
דלעת חתוכה
1 תפוח אדמה חתוך
שן שום כתושה
מלח ופלפל
1 בצל בינוני
6 כוסות מים

מומלץ להוסיף: כוס עדשים כתומות
 

 

אופן ההכנה

  • מחממים מעט שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
    מוסיפים את הבטטות והגזרים ומאדים 5-10 דקות תוך כדי ערבוב. 
    מוסיפים את המים והעדשים (למי שרוצה) ומביאים לרתיחה.
    מנמיכים את הלהבה ומבשלים בבעבוע עדין כ-30 דקות, עד שהעדשים מתפוררות והגזר והבטטה רכים לחלוטין.
    טוחנים את המרק למרקם חלק ואחיד,
    בתאבון!

     

     

נושאים קשורים