מצרכים
3 בטטות חתוכות
3 גזרים חתוכים
דלעת חתוכה
1 תפוח אדמה חתוך
שן שום כתושה
מלח ופלפל
1 בצל בינוני
6 כוסות מים
מומלץ להוסיף: כוס עדשים כתומות
אופן ההכנה
-
מחממים מעט שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הבטטות והגזרים ומאדים 5-10 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את המים והעדשים (למי שרוצה) ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים בבעבוע עדין כ-30 דקות, עד שהעדשים מתפוררות והגזר והבטטה רכים לחלוטין.
טוחנים את המרק למרקם חלק ואחיד,
בתאבון!