מצרכים
מצרכים לבצק:
3/4 ק"ג קמח לבן
1/4 ק"ג קמח מלא
50 גר' שמרים טריים
1/3 כוס שמן זית
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 ורבע כוסות מים
מצרכים לרוטב:
1 מיכל רסק עגבניות קטן
2 עגבניות מגורדות
פלפל שחור
אורגנו יבש
200 גר' גבינה צהובה מגוררת (רצוי לקנות גוש ולגרד לבד בבית)
ירקות שאוהבים: תירס, פטריות, בצל, גמבה, זיתים ועוד
אופן ההכנה
-
אופן הכנת הבצק:
מערבבים במיקסר את כל מרכיבי הבצק ולשים עד שנוצרת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד להתפחה במשך 40 דקות.
אופן הכנת הרוטב:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב מתבלים על פי הטעם בפלפל שחור ובאורגנו יבש. מחלקים את הבצק ל-4 ומרדדים לעובי של כ-5 מ"מ. מורחים רוטב בעזרת כף בעובי של כ-1 מ"מ על פני כל השטח הבצק.
מפזרים למעלה גבינה מגוררת בנדיבות ותוספות של ירקות על פי מה שאוהבים. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט ומעבירים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה גבוהה של כ- 250 מעלות.
אופים במשך 1/4 שעה
בתיאבון!
כדאי לשתף את הילדים בהכנת הפיצה בהתאם לגילם וליכולתם ולהפוך את ארוחת הערב לבילוי מהנה.