פיצה בהכנה ביתית

פיצה בהכנה ביתית

24-12 חודשים
מתכון
ארוחת ערב
רמת קושי: קל

מצרכים

מצרכים לבצק: 
3/4 ק"ג קמח לבן
 1/4 ק"ג קמח מלא
50 גר' שמרים טריים
1/3 כוס שמן זית
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 ורבע כוסות מים


מצרכים לרוטב:
 1 מיכל רסק עגבניות קטן
2 עגבניות מגורדות
 פלפל שחור
אורגנו יבש


200 גר' גבינה צהובה מגוררת (רצוי לקנות גוש ולגרד לבד בבית)
ירקות שאוהבים: תירס, פטריות, בצל, גמבה, זיתים ועוד

אופן ההכנה

  • אופן הכנת הבצק:
    מערבבים במיקסר את כל מרכיבי הבצק ולשים עד שנוצרת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד להתפחה במשך 40 דקות. 


    אופן הכנת הרוטב:
    מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב מתבלים על פי הטעם בפלפל שחור ובאורגנו יבש. מחלקים את הבצק ל-4 ומרדדים לעובי של כ-5 מ"מ. מורחים רוטב בעזרת כף בעובי של כ-1 מ"מ על פני כל השטח הבצק. 
    מפזרים למעלה גבינה מגוררת בנדיבות ותוספות של ירקות על פי מה שאוהבים. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר פרגמנט ומעבירים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה גבוהה של כ- 250 מעלות. 
    אופים במשך 1/4 שעה 
    בתיאבון!



    כדאי לשתף את הילדים בהכנת הפיצה בהתאם לגילם וליכולתם ולהפוך את ארוחת הערב לבילוי מהנה.