לביבות אפונה אפויות
דייסות מטרנה יכולות להיות להשתלב במגוון מתכונים ביתיים, מתוקים או מלוחים, שמתאימים בדיוק לגיל ולשלב ההתפתחותי של תינוקות המתנסים במגוון מזונות חדשים.
הדייסות מועשרות בברזל, ויטמינים ומינרלים, טחונות למרקם עדין שמתאים לתינוקות וישדרגו כל מנה.
ניתן להוסיף את פתיתי הדייסה למגוון מאכלים כמו פשטידות או לביבות של ירקות, קציצות של עוף או בשר, מרקים מסוגים שונים וגם לפנקייק , לשלוליות גבינה ועוד. תוספת הדייסה יכולה לשפר את המרקם, הסמיכות והטעם לקבלת מנות קלות להכנה, טעימות, ומזינות.
לאכול טוב אפשר כבר מהביס הראשון!
מצרכים
30 לביבות טעימות, מלאות חלבון וקלות להכנה:
400 גר׳ אפונה קפואה מופשרת
3 ביצים
100 גר׳ קמח כוסמין
30 גר׳ דייסת קורנפלור
1 כף אבקת אפיה
50 גר׳ גבינת פטה מפוררת
תרסיס שמן לאפיה
אופן ההכנה
-
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים במעבד מזון אפונה, ביצים, קמח, דייסת קורנפלור ואבקת אפיה ומעבדים למרקם כמעט חלק.
מעבירים את המחית לקערה, מוסיפים גבינת פטה מפוררת ומערבבים.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומרססים בתרסיס שמן.
בידיים רטובות יוצרים לביבות ומסדרים על תבנית האפיה, מרססים את הלביבות במעט תרסיס שמן.
אופים כ-20 דקות, עד שהלביבות מזהיבות
בתאבון!
נושאים קשורים
מתכון
המוצרים שלנו