מצרכים
לתערובת הקציצות:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 גזר מגורר
1 קישוא מגורר
1 תפוח אדמה מגורר
1 בצל מגורר
צרור פטרוזיליה
1 כף שמן זית
2 כפות פירורי לחם
1 ביצה
קורט פלפל שחור
לרוטב:
כף שמן זית
חבילת אפונת גינה מוקפאת
כורכום.
מומלץ להגיש לצד:
אורז
שעועית ירוקה מוקפאת
2 שיני שום כתוש
אופן ההכנה
-
להכנת הקציצות-
מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצרים קציצות.
להכנת הרוטב-
שמים במחבת רחבה עם מכסה מעט שמן זית מוסיפים כורכום וכוס מים ומביאים לרתיחה.
מכניסים את הקציצות לרוטב ומוסיפים את אפונת הגינה לאחר כרבע שעה.
מבשלים כ-10 דקות נוספות על אש קטנה.
מומלץ להגיש עם אורז לבן שבושל מראש.
את השעועית מאדים במחבת עמוקה עם מעט שמן זית ושום מוסיפים מעט מים בהתאם לצורך.
בתאבון!