MyFeed Personalized Content
אבני דרך בהתפתחות ותזונת התינוק בגיל 6-12 חודשים
ארוחת צהריים
מתכון
הוספה למועדפים

מתכון לקציצות טעימות ורכות

בניוני
80דק'
אופן ההכנה
  • 80דק'
    הכנה
  • 80דק'
    סה"כ זמן הכנה
  • ארוחה מזינה ומושקעת

     

    מצרכים:

    250 גר' בשר עוף/הודו טחון, 250 גר' בקר טחון, 1 בצל מגורד, 1 קישוא מגורד, 1 תפוח אדמה מגורד, 1 ביצה, 1 שן שום כתושה, פטרוזיליה קצוצה דק דק, מלח ופלפל לפי הטעם.
    מצרכים לרוטב:
    כף פפריקה, רסק עגבניות קטן, מעט מלח .

    אופן ההכנה:

    מערבבים את כל החומרים, נותנים לתערובת "לנוח " במקרר לחצי שעה. יוצרים קציצות קטנות. אפשר לטגן או לבשל ברוטב אדום. אם רוצים עם רוטב.
    אופן הכנת הרוטב:
    יוצקים לסיר רחב מעט שמן, מוסיפים את הפפריקה, רסק קטן, מעט מלח לפי הצורך. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מרתיחים ומניחים את הקציצות בפנים (הקציצות צריכות להיות מכוסות עד לגובה של 3/4 בערך). אני מפזרת מעל הקציצות שעועית ירוקה או גזר גמדי קפוא. מבשלים על אש קטנה כ-40 דקות או עד שהרוטב מצטמצם מעט. ניתן להגיש עם אורז. בתיאבון