מרק עגבניות ובשר

מרק עגבניות ובשר

12-6 חודשים
מתכון
ארוחת צהריים
רמת קושי: קל

מצרכים

כף שמן זית
1 בצל
שן שום
1 בטטה
5  עגבניות
400 גרם צלי כתף חתוך לקוביות בינוניות
7 כוסות מים
צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה

  • לחלוט את העגבניות לקלף ולקצוץ. לחתוך את הבצל לטגן עם השום, להוסיף את הבשר ולטגן כשתי דקות.
     להוסיף את שאר המרכיבים ואת כוסות מים ולהגיע למצב רתיחה. 
     להנמיך לאש בינונית לכסות ולבשל כשעתיים-שעתיים וחצי עד שהבשר רך. 
    לטחון למרקם חלק ואחיד.
    בתאבון!
     

    בבשר בקר מומלצים החלקים הפחות סיביים ושומניים. כתף, מותנית (פילה) ומותן (סינטה) הנם החלקים העשירים ביותר בברזל, ובנוסף גם הדלים יותר בשומן.