מצרכים
250 גר' בשר עוף/הודו טחון
250 גר' בקר טחון
1 בצל מגורד
1 קישוא מגורד
1 תפוח אדמה מגורד
1 ביצה
1 שן שום כתושה
פטרוזיליה קצוצה דק דק
מלח ופלפל לפי הטעם.
מצרכים לרוטב:
כף פפריקה
רסק עגבניות קטן
מעט מלח
אופן ההכנה
-
מערבבים את כל החומרים, נותנים לתערובת "לנוח " במקרר לחצי שעה.
יוצרים קציצות קטנות. אפשר לטגן או לבשל ברוטב אדום.
אופן הכנת הרוטב:
יוצקים לסיר רחב מעט שמן, מוסיפים את הפפריקה, רסק קטן, מעט מלח לפי הצורך.
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מרתיחים ומניחים את הקציצות בפנים (הקציצות צריכות להיות מכוסות עד לגובה של 3/4 בערך).
ניתן לפזר מעל הקציצות שעועית ירוקה או גזר גמדי קפוא.
מבשלים על אש קטנה כ-40 דקות או עד שהרוטב מצטמצם מעט.
ניתן להגיש עם אורז
בתיאבון!