ספגטי בולונז

ספגטי בולונז לקטנטנים ולגדולים

12-6 חודשים
מתכון
זמן הכנה: 60דק'
ארוחת צהריים
רמת קושי: בינוני

מצרכים

1 חבילת ספגטי מבושל
ירקות לפי בחירה, מומלץ: 
2 גזרים
1 גמבה
1 בצל
6-5 עגבניות (אפשר להשתמש גם בעגבניות מרוסקות מוכנות בקופסה).
עשבי תיבול לפי הטעם, מומלץ: 
בזיליקום, רוזמרין ואורגנו.
2 כפות שמן זית
1/2 ק"ג בשר טחון, אפשר להוסיף גם הודו טחון (בריא מאוד לקטנטנים).
תבלינים: מלח, פלפל לפי הצורך ומעט כמון.

אופן ההכנה

  • מטגנים את הבשר הטחון בשמן עד שצבעו אינו אדום והוא מבושל, מוסיפים את הירקות (לפעוטות מומלץ לרסק בבלנדר או בפומפייה בהתאם לגיל), 
    מטגנים הכול תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים. 
    מוסיפים את העגבניות, עשבי התיבול והתבלינים. 
    מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה (מומלץ לערבב מדי פעם). 
    לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-1/2 שעה. 
    מבשלים פסטה לפי ההוראות ומערבבים עם התבשיל,
    בתאבון!

נושאים קשורים