פשטידת תרד

פשטידת תרד לצד טחינה ירוקה

24-12 חודשים
מתכון
ארוחת ערב
רמת קושי: קל

מצרכים

לפשטידה:

500 גרם תרד טרי
 חצי כוס קמח
2 ביצים
 2 כפות גדושות קוטג' או גבינה לבנה
 חצי כפית אבקת אפיה
300 ג' גבינת צהובה מגורדת
בצל קצוץ דק

טחינה ירוקה:

כוס טחינה גולמית
1 כוס מים קרים
1/4 כוס מיץ לימון
2 שיני שום
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה

מומלץ להוסיף מבחר ירקות בצד 

אופן ההכנה

  • לפשטידה:
    מטגנים את הבצל עד השחמה. חותכים את עלי התרד ומוסיפים אותם למחבת לטיגון. מורידים מהאש ומצננים. 
    מערבבים את הבצל והתרד עם שאר הרכיבים ויוצקים לתבנית משומנת. מכניסים לתנור שחומם מראש ב 180 מעלות לכ- 40 דקות או עד השחמה.

    טחינה ירוקה : 
    טוחנים במעבד מזון את כל המצרכים. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט מים.
    מגישים לצד ירקות חתוכים לגודל המתאים להתמודדות התינוק.
    בתאבון!


    התרד עשיר בברזל, סידן וויטמינים רבים כמו ויטמין K וחומצה פולית. 
    כדי להגביר את ספיגת הברזל שלבו ירקות חתוכים או סלט ירקות מתובל בלימון המכיל ויטמין C  שמסייע בספיגת ברזל שמקורו ממזון מהצומח.