מצרכים
לפשטידה:
500 גרם תרד טרי
חצי כוס קמח
2 ביצים
2 כפות גדושות קוטג' או גבינה לבנה
חצי כפית אבקת אפיה
300 ג' גבינת צהובה מגורדת
בצל קצוץ דק
טחינה ירוקה:
כוס טחינה גולמית
1 כוס מים קרים
1/4 כוס מיץ לימון
2 שיני שום
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
מומלץ להוסיף מבחר ירקות בצד
אופן ההכנה
-
לפשטידה:
מטגנים את הבצל עד השחמה. חותכים את עלי התרד ומוסיפים אותם למחבת לטיגון. מורידים מהאש ומצננים.
מערבבים את הבצל והתרד עם שאר הרכיבים ויוצקים לתבנית משומנת. מכניסים לתנור שחומם מראש ב 180 מעלות לכ- 40 דקות או עד השחמה.
טחינה ירוקה :
טוחנים במעבד מזון את כל המצרכים. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט מים.
מגישים לצד ירקות חתוכים לגודל המתאים להתמודדות התינוק.
בתאבון!
התרד עשיר בברזל, סידן וויטמינים רבים כמו ויטמין K וחומצה פולית.
כדי להגביר את ספיגת הברזל שלבו ירקות חתוכים או סלט ירקות מתובל בלימון המכיל ויטמין C שמסייע בספיגת ברזל שמקורו ממזון מהצומח.